Bra länkar!

Utbildningsförvaltningen

Södermalms stadsdelsförvaltning

Fältassistenterna på Södermalm
Här kan du också läsa fältassistenternas informationsfolder.

Nattvandra på Södermalm - ett samarbete mellan socialförvaltningen och Söderandan.

Gratis läxhjälp utanför skolan (Vår egen läxhjälp kan du läsa mer om här!)

Röda Korsets läxhjälp på Punkt Medis, Fryshuset och Hornstulls bibliotek.

Lärarjouren - läxhjälp på Stockholms Universitet och på KTH.

Mattecentrum erbjuder gratis läshjälp i sina räknestugor måndagar till torsdagar på skolor i Stockholm, bl a på Södra Latin må + to och Kunskapsgymnasiet Globen vid Gullmarsplan
ti + on.

Webbmatte är ett gratismaterial i matematik för åk 6-9, samt grundläggande gymnasiematematik. Materialet för Grundskola åk 6-9 finns på åtta språk och gymnasiedelen finns på tre språk.

Mattecoach på nätet är en tjänst där ungdomar kan snacka matte och få hjälp med läxan av en lärarstudent via chattprogrammet Windows Live Messenger. Måndag-torsdag 17.00-20.00.

Matteboken är en sida med bl a massor av videolektioner, samt forum för frågor och mattediskussioner

Handbollsprofilen - på IK Boltons hemsida

IK Bolton - Handbollsklubben på söder

Idrottslyftet

Sofia Distans - datorstödd distansundervisning för svenska elever bosatta utomlands.

www.iup.nu
En sida för föräldrar, om individuella utvecklingsplaner, bedömning, elevdokumentation m m.

MediebarnEn sajt för vuxna om barns och ungas datorvanor

Stockholms skolors ungdomsmottagning

Barncentrum Stockholm arbetar med att samordna olika myndigheters insatser för
barn 0-18 år, som av någon närstående utsatts för misshandel eller sexuella övergrepp.

Barnombudsmannen

Polisens föräldratelefon  020-217 000 tisdag, onsdag och torsdag 09.00-16.00
En kontaktväg mellan oroliga anhöriga och polisen, där polisen svarar på frågor om
ungdomar och kriminalitet, för att hjälpa föräldrar och anhöriga till egna åtgärder för
att stödja sina ungdomar.

Nattknappen  020-44 66 66 fredagar och lördagar mellan 23:00-03.30.
En verksamhet som drivs av Polisen Stockholm och polisens volontärer. Dit kan man
ringa för att känna sig tryggare när man rör sig ute i Stockholm sena helgkvällar

Maria Ungdom 08 - 123 474 10 En ungdomsmottagning för personer under 20 år som har eller riskerar att hamna i ett drog/alkoholmissbruk. Mottagningen är öppen dygnet runt för besök eller telefonrådgivning.