Fritidsklubben

Klubben - öppen fritidsverksamhet för eleverna i år 4-6

Klubben kallar vi vår fritidsverksamhet för eleverna i åk 4-6. Klubben är en s k öppen verksamhet och har öppet från ca 14.00 till 17.00 varje vardag och 8-17 på alla lov. Att det är en öppen verksamhet betyder bl a att eleverna inte har lika fasta ramtider som de hade under fritidsverksamheten på lågstadiet. Vi har fortfarande system där eleverna får kryssa i och ut sig, men de avgör helt själva vilka aktiviteter de vill vara med på. Vi strävar efter att erbjuda ett smörgåsbord av aktiviteter och att eleverna själva ska vara med och skapa verksamheten tillsammans med oss pedagoger.

Klubben finns i anslutning till mellanstadiets klassrum med sin bas i hörnrummen på plan 3 och 4. Vi har ett "Klubbenråd" med möten där eleverna får möjlighet att vara med och påverka det som sker på Klubben.

På klubben erbjuds eleverna olika aktiviteter, allt från att vara aktiva och livliga till att kunna varva ner i soffan och sitta och läsa en bok. Här kan eleverna själva välja vad de vill göra, t ex vara i lekhallen där de kan spela fotboll, basket, handboll eller helt enkelt springa sig trötta med olika lekar, som t ex kull. Pyssel brukar också vara en hit hos oss, liksom pingisbordet, där många barn i olika åldrar samlas och pratar, lär känna varandra, ger varandra tips mellan spelomgångarna, om hur man ska ta den där svåra serven eller helt enkelt hur man ska hålla racketen. Populär är även när vi bokar datavagnen med de bärbara datorerna. Den öppna verksamheten ger eleverna möjlighet att stimuleras, ta ansvar, välja vad de vill göra på fritids och på så sätt växa genom att de tar egna beslut samtidigt som de har roligt.

Aktiviteter på Klubben - ett axplock:
Brädspel, t ex Monopol
Lekhallen
Fotbollsplanen
Aulan - olika aktiviteter
Verkstäder och skapande
Pingis
Biblioteket - läsning och tillgång till datorer

För plats i Klubben betalar man en terminsavgift och avgift för mellanmål, f n 1200:-/termin.
Ansökan är bindande och ingen återbetalning av avgifter sker under terminen.
Anmälningsblankett hittar du här till höger >>

Varmt välkommen till Klubben!
hälsar Oskar, Martin,  & Paolo

oskar.hoden@stockholm.se