Till innehåll på sidan

IT och digitalisering i skolan

På Sofia skola har arbetet med digitalisera och introducera datorer och läsplattor som verktyg i undervisningen gått framåt under de senaste åren.

Skolplattformen och kontaktuppgifter

Skolplattformen är vår digitala plattform för information, bedömning och närvaro. Funktionerna är många, bland annat kan du hitta information om schema, fånvaro/näravaro, nyheter, matsedel och mycket annat. 
Till skolplattformen finns också en app som går att ladda ner på en smarttelefon eller läsplatta. Appen heter Skoplattformen Stockholm.

Skulle du behöva support som vårdnadshavare så hittar du telefon och kontaktuppgifter på startsidan när du loggat in på skolplattformen. 

Upplever du att dina kontaktuppgifter saknas hos skolan eller att du bytt uppgifter. Då behöver du gå in på Stockholms stads hemsida och via mina sidor uppdatera dina kontaktuppgifter. Då trillar de även in i vårt system på skolan. 

Skolplattformen

Stockholm stads hemsida

 

Kameraövervakning

På Sofia skola har vi övervakningskameror i våra korridorer. Det är endast i dessa lokaler som det finns övervakningskameror.

Det inspelade bildmaterialet sparas i 30 dagar och kommer endast att användas för att förhindra och utreda diskriminering, kränkande behandling, avsiktlig skadegörelse, stöld eller annat brott. Det främsta syftet med kameraövervakningen är att öka tryggheten och minska rädslan för att bliutsatt för diskriminering eller kränkande behandling. Skolan arbetar på olika sätt med att främja likabehandling.

Kameraövervakning är ett av flera sätt att arbeta med att minska oroligheter och främja tryggheten på skolan. 

 

 

 

Dela: