Skolfakta

Antal: 45

Upprustning av skolgården

Under sommaren kommer fastighetsbolaget SISAB att göra en upprustning av skolgården vid Sofia skola. Arbetet har påbörjats i mindre skala redan nu.

• Barnens Vasalopp för åk F-3

På Sofia Skola arrangerar vi varje år Barnens Vasalopp för åk F-3.

Arrangemanget äger rum  i Tengdahlsparken där vi spårar upp en enkel bana som eleverna får åka runt i hur många varv de vill.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Blanketter

Här kan du ladda ner blanketter direkt till din dator. Öppnas med programmet Acrobat Reader.

Sofia skola

Skånegatan 117                                                Expeditionens öppettider och telefontider:

• Våra matsalar och vår mat

I matsalen äter vuxna och barn lunch tillsammans. Det är viktigt att vi alla får god och näringsriktig mat varje dag så att vi orkar med hela skoldagen.

• Styrdokument

Här hittar du viktiga dokument som styr vår verksamhet:

• Olycksfallsförsäkring

Stockholms stads elever är olycksfallförsäkrade genom St. Erik Försäkring. Här till finns försäkringsinformation samt skadeanmälningsblankett.

• Sök till oss!

Är du intresserad av en plats för ditt barn hos oss i Sofia skola?

• IT och digitalisering i skolan

På Sofia skola har arbetet med digitalisera och introducera datorer och läsplattor som verktyg i undervisningen gått framåt under de senaste åren.

• Barnens Vasalopp för åk F-3

På Sofia Skola arrangerar vi varje år Barnens Vasalopp för åk F-3.

• Niornas vårbal

Något som många Sofiaelever ser fram emot år i förväg är niornas avslutningsbal.
     De senaste åren gått av stapeln på restaurang Luma Park i Sjöstaden.

• Sofiadagen

Den 15 maj har Sofia namnsdag. Det firar vi så mycket vi orkar!
    Fast just i år firar vi dagen efter pga. nationella prov.. Skolans Sofia dag är alltså den torsdag den 16 maj.

• Lilla Vasaloppet

Våra yngsta elever åker varje år (då det finns snö...) vårt eget Lilla Vasalopp. Spåret går Tengdahlsparken runt och naturligtvis har vi vätskekontroll med blåbärssoppa.

• Cabaret

Till skolavslutningen i december brukar vi få njuta av en fantastisk elevcabaret! Alla som vill får vara med och vi förundras varje år över vilka otroligt begåvade och modiga elever vi har.

• Lucia

Lucia brukar vi traditionsenligt och stämningsfullt fira i Sofia kyrka. Information om Lucia firandet 2018 skickas ut via mentor till vårdnadshavare.

• Pi-dagen

Pi-dagen infaller - förstås - den 14 mars.

Då firas världen över matematikens dag, som alltså också kallas pi-dagen med tanke på det väl valda datumet (03.14)

• Våra traditioner

På Sofia skola har vi många fina traditioner. Dessa traditioner bidrar till att hålla ihop skolan och till att skapa den speciella Sofiaandan.

• Ordningsregler

Sofia skolas huvuduppdrag är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. När vi följer våra ordningsregler är Sofia skola en trygg skola för alla!

• Fritidshemmet

Sofia skolas fritidsverksamheten är integrerad i skolan och fritidspedagogerna arbetar i nära samverkan med lärarna. Vi strävar efter att samarbeta och se barnen ur ett helhetsperspektiv, utifrån en hel skoldag (fritids och skola).

• Administration

Här hittar du kontaktuppgifter till skolans administration.

• Sofia skolas byggnad - skolgården

Sofia Skolas historia

1907 startade bygget av skolan, som skulle inrymma 74 klassrum för totalt 2457 elever. Sofia skola är det sista "folkskolepalats" som byggdes i Stockholm.

• Arbetslag och klasser

Följ länkarna nedan så hittar du telefonnummer och mailadresser till lärare och fritidspersonal, pedagogiska planeringar för arbetet i respektive klass m m!

Arbetslag Förskoleklass

• Vår verksamhet

Sofia skola är en F-9-skola, vackert belägen på östra Södermalm, alldeles intill Vitabergsparken. Hos oss går ca 900 elever.

• Arbetslag Förskoleklass

Arbetslaget har ansvaret för eleverna i våra förskoleklasser Fa, Fb och Fc sammanlagt ca 80 elever.

• Sofia skolas byggnad - skolgården

Om skolan

Sofia skola är en F-9-skola med nästan 900 elever. Skolan ligger vackert belägen på östra Södermalm, alldeles intill Vitabergsparken.