Sök till oss!

Dags att börja skolan?
Har du barn som fyller sex år under 2017? De kan då börja i förskoleklass vid höstterminens start.  Mellan den 15 januari och 15 februari 2017 kan du som vårdnadshavare välja skola. Inför skolvalperioden skickas en broschyr med information om valet från utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. Läs mer om skolvalet och hur du söker på http://www.stockholm.se/sokaskola

Ska du börja i sjuan till hösten? Eller funderar du på att byta skola av någon annan anledning? 
Du som vill ansöka om plats i Sofia skola inför nytt läsår ska be din vårdnadshavare göra det under skolvalsperioden 15 januari till 15 februari. Läs mer om skolvalet och hur du söker på http://www.stockholm.se/sokaskola

Vill du byta hit till Sofia skola under pågående läsår söker du direkt till oss.  
Vi har högt söktryck på Sofia skola och de allra flesta klasser är helt fulla. Du kan ändå fylla i en ansökan och skicka till skolan för att kolla om det finns möjlighet att få en plats i aktuell årskurs - ibland finns det någon enstaka ledig plats i en klass. Om eleven har två vårdnadshavare ska båda skriva under ansökan.

Om ditt barn fått en reservplats kan ni komma hit och besöka oss en måndag klockan 9.00. Någon i skolledningen tar då emot er för en rundtur i skolan och kan svara på alla era frågor. Kontakta oss för att boka besöket!

När det blir en plats ledig i någon av våra klasser så undersöker vi vem av reserverna som är skriven närmast skolan och erbjuder plats till den eleven. Därefter får elev och vårdnadshavare ta ställning till om de accepterar platsen eller inte. Vi har alltså ingen kö till skolan utan närhetsprincipen gäller vid all antagning. Därför kan vi inte heller svara på vilken chans någon har att få nästa lediga plats, eftersom det kan förändras om någon flyttar in i närområdet eller om någon tackar nej till en erbjuden plats.

Bor ni inte i Stockholms kommun så gäller inte närhetsprincipen. Därför kan boende i t ex Nacka ofta inte beredas plats, trots att man bor nära skolan. Ni kan ändå söka eftersom vi tar in i mån av plats.

Fler frågor?
Hör gärna av dig till någon i skolledningen så får du mer info!

Dela:
Kategorier: