Brev från Ulrika Jillvert Hagman, biträdande rektor F-3

FÖRVÄNTANSFULL…

…är nog det mest beskrivande ordet på min känsla just nu. Om mindre än en vecka, närmare bestämt den 16 augusti kl. 9.00, kommer jag att träffa era barn, Sofia Skolans elever. Det är med glädje som jag välkomnar era barn med den fina personalstyrka som gör Sofia Skola till den härliga skola jag lärt känna.
 Jag ser fram emot ett gott samarbeta med er och att leda verksamheten vid Sofia Skolan och dess åk F-3 skolverksamhet och fritidsverksamhet.

Jag heter Ulrika Jillvert Hagman och är utbildad lärare i svenska och samhällsorienterade ämnena år 1-7 och jag har arbetat som lärare på låg och mellanstadiet under min tid som lärare. Jag har arbetat skolledare i tre år i Täby kommun och varit en del av och drivit olika skolutvecklingsprocesser vilket jag tycker är mycket intressant och roligt.

Under mina senaste 2 år på Brinkskolan i Täby fick jag den stora glädjen att vara med om att utveckla en helt ny skola med nya infallsvinklar i allt från pedagogiska möjligheter till självaste skolans byggnation.
Nytänksandet på min förra arbetsplats resulterade i studiebesök från såväl politiker som skolutvecklare från andra länder.

Jag är 49 år och präglad i en prestigelös och jordnära atmosfär där empati och människans lika värde givit mig tydliga byggstenar till den värdegrund som format mig som skolledare.
Jag bor med min familj söder om söder och jag ser fram emot att få utvecklas med Sofia skola samtidigt som jag har möjlighet att, förhoppningsvis, kunna ge Sofia skola av mina tidigare erfarenheter. Dessa erfarenheter kommer att vara min drivkraft att föra skolan, kollegor, elever och även mig själv till en utvecklande framtid.
Att jag dessutom efter 12 år på skolan i Täby kommer att kunna cykla till min nya skola gör det inte mindre glädjande.

Fritiden ägnar jag med min familj, med hund inräknat, och jag älskar att arbeta i min trädgård.

Jag brinner för att tillsammans med mina medarbetare skapa goda villkor för alla elevers lärande. I ett samarbete mellan er som vårdnadshavare och skolans medarbetare, kan vi tillsammans skapa förutsättningar för att just ditt barn och hens skolkamrater ska trivas, utvecklas i sitt skolarbete och komma en bra bit på väg i att nå sina drömmars mål.

Vänligen
Ulrika Jillvert Hagman