Till innehåll på sidan

Sök till oss!

Är du intresserad av en plats för ditt barn hos oss i Sofia skola?

Ansökan om plats

Om du vill söka plats inför läsåret 2021/2022 ska du söka via e-tjänst. Läs mer på www.stockholm.se/sokaskola
Skolvalsperioden är melland den 15/1 och 15/2 2021. 

Om du söker plats under pågående läsår vänder du dig direkt till skolan.
Vi har högt söktryck på Sofia skola och de allra flesta klasser är helt fulla. Du kan ändå fylla i en ansökan och skicka till skolan för att kolla om det finns möjlighet att få en plats i aktuell årskurs - ibland finns det någon enstaka ledig plats i en klass. Om eleven har två vårdnadshavare ska båda skriva under ansökan. 
Ansökningsblankett för ansökan utanför ordinare sökperiod

Om ditt barn fått en reservplats kan ni kontakta oss så kan vi visa skolan och svara på era frågor. 

När det blir en plats ledig i någon av våra klasser så undersöker vi vem av reserverna som är skriven närmast skolan och erbjuder plats till den eleven. Därefter får elev och vårdnadshavare ta ställning till om de accepterar platsen eller inte. Vi har alltså ingen kö till skolan utan närhetsprincipen gäller vid all antagning. Därför kan vi inte heller svara på vilken chans någon har att få nästa lediga plats, eftersom det kan förändras om någon flyttar in i närområdet eller om någon tackar nej till en erbjuden plats.

Bor ni inte i Stockholms kommun så gäller inte närhetsprincipen. Därför kan boende i t ex Nacka ofta inte beredas plats, trots att man bor nära skolan. Ni kan ändå söka eftersom vi tar in i mån av plats.

Fler frågor?
Hör gärna av dig till någon i skolledningen så får du mer info!

Dela:
Kategorier: